Elise S2 Sport Racer

Elise S2 Sport Racer

November 2005
Belangstellende kopers krijgen de keuze voor een Nightfall Blue of Ardent Red uitvoering. De blauwe auto heeft dubbele witte striping (Shelby-style) over de lengte van de auto, de rode uitvoering heeft een brede centrale witte streep met aan weerszijden een dunne witte streep.
De buitenspiegels zijn wit, het leder interieur heeft rood of blauwe accenten met een Elise logo op de hoofdsteunen en een Elise Sports Racer logo op de achterzijde.
Onder de motorkap zit de bekende 1.8-liter VVTL-i 189bhp Toyota motor met de Lotus T4 ECU. Met een gewicht van 862kg, gaat de auto van 0 – 100 km/h in 5.2s en 0 – 160 km/h en terug naar 0 km/h in slechts 17.5 seconden.
De oprichter van Lotus, Colin Chapman zou zeker zijn goedkeuring hebben gegeven.
De Sports Racer wordt gelanceerd samen met de 2006 Elise 111R model (hierop is de Sports Racer gebaseerd) Nieuwe kenmerken zijn, nieuwe Probax stoelen en LED led-verlichting achter, verbeterde pedalenset, Yokohama AD07 banden en ‘Drive by Wire’ techniek. Ook zal voor het eerst LTC – Lotus Traction Control worden aangeboden op de 111R en op de Sports Racer is het standaard gemonteerd.. Al deze extra’s rechtvaardigen de relatief hoge verkoopprijs.
De Limited Edition Sports Racer heeft een oplage van 199 (100 voor de Engelse thuismarkt) Met een prijs van £31,995 zal dit voor sommigen teveel zijn, maar voor wie toch al een optiepakket overwoog, zal de prijs geen issue zijn.