Elise S2 Sport 135R

Elise S2 Sport 135R

Mei 2003 Lotus Sport Elise 135R
De ‘R’ Factor, ontwikkeld door Lotus Sport and Performance in samenwerking met het “Lotus Ride and Handling team”, is de Lotus Sport Elise 135R ontwikkeld om optimaal zowel op de weg als op het circuit te presteren.
De motor, de ophanging, nieuwe velgen en banden alles draagt aan wat alleen maar kan woren beschreven als de ultieme Elise. Meer en meer Elise bezitters gingen hogere eisen stellen aan hun auto, dit heeft Lotus ertoe bewogen om hun verwachting meer dan te overtreffen met een ultieme Elise.
Samenwerking tussen de speciale afdeling van Lotus gespecialiseerd in weggedrag en Lotus Sport, de afdeling gespecialiseerd in tuning heeft een auto opgeleverd die wat betreft ophanging op meerdere punten af te stellen is door de eigenaar en daarnaast een motor met getunede cilinderkop heeft met een vermogen van 135 pk.
Ondanks alle aanpassingen is de Sport135R ook prima geschikt voor gebruik op de openbare weg. En geeft de bestuurder dus “the best of both worlds”
Specificaties zijn als volgt:
Motor: vermogen van 135 pk door een aanpassing van de cylinderkop, een inlaatspruitstuk identiek aan die van de 111 met daarbij een andere ECU voor de motorbesturing.
Ophanging: De Lotus Ride and Handling team, gespeciliseerd in de ophanging heeft onder andere de schokbrekers aangepast, zodat deze instelbaar zijn met daarnaast een instelbare anti rol beugel voor.
Velgen en banden: De Lotus Sport Elise 135R is uitgerust meth O.Z. Racing lichtgewicht aluminium 16-spaaks velgen. De banden worden zijn van het type Yokohama AO48 die in samenwerking met Yokohame zijn ontwikkeld.
Body: Aan de buitenkant is de 135R herkenbaar aan de opvallende kleur en logo’s. Alleen leverbaar in de speciale kleuren Silver Mica en Blue Mica, de logo’s bevinden zich op de zijkant boven de zijknipperlichten en aan de achterzijde. Daarnaast zorgt een speciale diffuser aan de achterzijde onder voor een betere aerodynamica.
Interieur: De 135R heeft een speciaal interieur voorbehouden aan de 135Ry. De stack display is bekleedt met blauw Alcantara evenals de stuurbehuizing en de stoelen die daarnaast ook nog zijn voorzien van carbon leder. Blauwe matten voorzien van het 135R logo, zijn uitneembaar tijdens circuit dagen.